Welcome Vab-ruari!
Jahapp, nu har vabbfronten kommit till Slåsta Odensala också, som väntat. Tilde är förkyld och har en förfärlig hosta, värst är det på nätterna då hon hostar konstant... så det där med sömn är ju bara att glömma:(
Trots att jag känner mig som en zombie passade vi på att baka lite kladdmuffins idag, nånting att förgylla dagen med. Sedan bjöd vi in pappa, farfar o farmor och de fick alla äta på egen risk.. he he..
Här följer recept:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
- Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.
- Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)
- Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
- Fördela smeten i bakformarna.
-
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
(Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
-
Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.
Kommentarer
Angelica
Nej! Bli friska, vi vill träffa er.. :)
Milton saknar er. Vi andra också för den delen.
Krya kramar
Trackback