3 månaders spruta

Idag var det dags för lillebror att få sprutorna. Han var så lycklig hela morgonen,  ovetandes om vad som skulle hända. Hela familjen var med och stora syster höll i handen och sjöng. Det hela gick i och för sig över fort och han var snabbt glad igen, men det skär i mamma hjärtat när de blir ledsna:( Dagen gick sedan bra men framåt eftermiddagen har han varit jätteledsen och då blev det en Alvedon. Efter lite vankande kom han till ro och sover nu sött.
Vågen pekade idag på 5800g och 60 cm lång, börjar bli stora killen!  Ändå tyckte bvc tanten att han låg lite under vikt kurvan så vi ska kolla om två veckor igen... jag är dock inte orolig:)
Det är spännande att kolla tillbaka på Tildes journal, hon var 62 cm och vägde 6200 g vid 3 månader,  så brorsan ligger lite efter fortfarande. 
 
 

Vackra högbo bruk

Efter furuvik vinkade vi av syster med familj och tog oss vidare till Högbo bruk i Sandviken. Jag kan varmt rekommendera det och i efterhand hade vi skippat furuvik och bara åkt hit istället. Så lugnt och skönt men ändå mycket att göra för en familj med småbarn. Det fanns stor lekpark med lite djur bredvid, badstrand, hantverksbodar, härliga uteserveringar, vacker natur... m.m 
 
Hotellet hade även pool och en fantastisk restaurang, tyvärr lite svårt att njuta av maten med en trotsig 2-åring och en liten skrutt som var trött... men men... mätt blev jag iallafall! 
 
 
 
 
 
 

Furuvik

Liksom varenda (nästan) barnfamilj i Sverige tog vi också en tur till furuvik. Med på resan var syster med familj och det var riktigt mysigt:) Vi övernattade i Gävle och till Tildes stora förtjusning spelade Sean banan på stora torget!  
 
 
 
 
 
 

Aj aj aj..

Såhär ser man ut efter att ha druttat ur vagnen och "smack i backen" som Tilde säger. 
 
 

Ted 3 månader

Tänk att lilla hjärtat är 3 månader,

helt galet och även lite skönt om jag får säga mitt. Är inte så jätte förtjust i den där första tiden... Det känns som det är nu det börjar hända saker och de blir mer sociala och medvetna om omvärlden. 
 
Ted kan nu sova längre stunder i vagnen utan att den rullar... jippie! Det går bättre att åka bil, inte så populärt innan. Han är ofta vaken när vi handlar och ligger och spanar.  Det är en social kille som gärna skiner upp och ger ifrån sig ljud när någon pratar med honom. Han sitter långa stunder i sin babysitter om jag håller på med något och ligger även i gymmet och pratar med mumintrollen. Han älskar sång och musik,  bäst är det när man sjunger för honom. 
 
Det ska bli så spännande att väga och mäta nästa vecka för det känns som han har dragit iväg ordentligt på längden. 
 
 

Nya golv

Nytt och fräscht både på balkongen och i hallen. 
 
 
 
 
 

Lite bilder från målardagen

Ted gillade Anna och det var skönt med avlastning så att man exempelvis kunde äta mat.. man har inte så höga krav nuförtiden:)
 
Tilde och Milton lekte förfullt!
 
Grillmästarna
 
Slappar i skuggen efter en varm dag
 
Tack alla som kom och målade och hjälpte till med mat och barnpassning,
 
Det var GULD värt
 
 

Dåligt på bloggfronten

Här hemma är vi nu i flyttartagen, från morgon till sen kväll packas det saker,  rensas, städas och flyttas.  Låda efter låda, rum efter rum tömms sakta men säkert. Samtidigt läggs det nya golv och tapetseras i nya huset.  Mitt upp i allt blir det lite amning och gospauser med lillebror.  Storasyster hon är på semester ute på värmdö hos mormor och morfar:)
 
Nytt golv ska det bli i hallen
 
Tildes rum
 

Bråda dagar

Just nu speedar livet på i 120 och min kropp och själ skriker efter en paus. I veckan har vi fixat mycket inför den stora målardagen imorgon.  Verkstaden skall målas och 12 tappra själar kommer hit och hjälper till.  Min uppgift blir att serva med mat och dryck då jag har min lilla prins:)
Varje ledig stund packas det för fullt och så småningom blir det flytt. Längtar tills jag kan sätta mig ner och pusta ut ordentligt...
 
 

skepp ohoj!

Vi är verkligen sista minuten familjen,  i fredags när vi satt och pusta ut och skålade in semestern kom vi helt plötsligt på att det vore trevligt att åka lite båt. Sagt och gjort,  2 timmar senare bordade vi silja galaxy för en liten kryssning:) 
 
Det var verkligen jättekul och funkade bra med båda barnen,  Tilde var helt salig över att få dansa med mumin och vara uppe hur länge som helst. Ted var också nöjd och tyckte det var spännande med allt ståhej! Vi konstaterade att ibland passar det bra att inte planera med barn, jag menar man vet aldrig om de ska bli sjuka,  vilket humör de vaknar på, har de sovit och ätit bra på dagen... o.s.v Då är det ganska bra att hitta på sista minuten saker när allt flyter på! 
 
 

Vill ha!

Jag vet... han behöver inte mer kläder... men åhh så fint med FÄRG... och marint..
 
 
Polarn och pyret

Sover sött

Lillebror sover sött medan jag sköter grillen, babysittern är en fantastisk uppfinning! 
 
 

Ingen semester...

Puh.. ingen semester att vara ensam hemma med 2 småbarn. Igår var vi en sväng på öppna förskolan,  skönt att kunna lämna flyttkaoset här hemma en stund och bara ägna sig åt barnen. Lääääängtar verkligen tills Johan har semester,  men snart så...
 
Kramar
RSS 2.0