Jag vinner!

-Jag vinner!  ropar Tilde när hon viner ner för backen. Idag har vi hängt i backen igen och Tilde har börjat få mer kontroll över skidorna. Ted fick vara i bärselen och där hade han bra span över skidåkarna. 
 
God jul och gott nytt år på er alla! 
 
 
 

Hej mitt vinterland!

Nu är vi här... och vi har det alldeles underbart... trots en 3 åring som går sin egen väg och en liten skrutt med ögoninflammation. Men det finns snö och sol och det gör en glad:) 
 
Resan upp gick över förväntan men det var ett trött gäng som däckade kl. 19 och 20. Lillebror som är tokförkyld vaknade dock vid 22 helt igen satt med var i ögonen,  så typiskt!  Upp och tvätta och fixa välling. Resten av natten gick bra och vi tog en lång sovmorgon. 
 
Idag har Tilde åkt skidor i loffebacken, hon är till skillnad från sin mamma en naturbegåvning. Hon tyckte det var jättekul och åkte till och med liften också. 
 
 

God fortsättning

Hej hopp igen!  Det har varit bråda dagar och jag har inte haft tid att skriva. Det började redan helgen innan jul med barnkalas hos Hampus och sedan hela kompisgänget på middag. Vi ville passa på att träffas eftersom alla är upptagna sedan. 
 
Julklappsutdelning på kalaset
Pizzabakning
 
 
På måndagen innan julafton drog vi ut till värmdö och firade lilla julafton med mormor och morfar och syster med familj. Trevligt men full rulle med tre småttingar! Vi åt en underbar kalkon middag och fick besök av tomten. Tilde var helt i extas och talade om att hon minsann varit snäll i år!!
 
Julafton firades hemma med slåsta gänget. Det var mycket god mat som vi fixat tillsammans och många goda skratt:) Julklappar var det givetvis i massor men jag hann inte se så mycket för Ted började bli trött och mer intresserad av tvättmaskinen än klapparna. Det som var roligt var att vi tog ett gruppfoto,  ska ladda upp det här från kameran sedan. 
 
Nu har mormor varit här hemma i två dagar och jag har passat på att spackla lillebrors rum. Snart dags för tapetsering!  Så roligt!  Men först ska vi upp till fjällen och fira in det nya året. 
 
God fortsättning på er alla, vi hörs snart igen! 
 

Vilket glöggmingel!

Det var ett stort gäng som slöt upp till glöggmingel och alla hade med sig något gott. 
Själv hade jag bakat pepparkaksrulltårta med lingon frosting! Det var trevligt som vanligt, man blir så lycklig av alla små trollen och dessa (trötta) och småfnissiga mammor. 
 
Visst blir ni lite avundsjuka? 
 
 

Prosit!

Förkylt var det här!  Eller det är iallafall på bättringsvägen nu. Det var lillebror som började i fredags och snorade och hostade,  vilket ledde till oroliga nätter hela helgen. Så typiskt eftersom vi tänkt åka och bada på fyrishov. Tilde och Johan tog sig iväg åtminstone i sällskap av farmor och farfar men Tilde hade varit frusen och inte alls på humör. Medan de badade åkte jag och lillebror iväg och julhandlade, check! Så skönt att stryka lite på listan.... 
 
Imorgon är det glöggmingel här hemma tillsammans med föräldragruppen. Det är alltid kul att träffa allihopa och jag är så glad att jag fick vara med en föräldragrupp även med nr.2.
 
Sov sött!
 
Måste bara visa en bild på galningen här hemma som nu ställer sig mot allt... ahhhh..
 

Glad Lucia på er allihopa!

 
Denna lilla lucia har övat i veckor och äntligen var det dags! Längst fram på scen stod hon och log mot publiken och sjöng och dansade. Denna tjej kommer bli en stjärna!
 
 
 
 
Även pepparkaksgubben var med på firandet, på två luciatåg tittade vi och det var lika kul båda gångerna tyckte Ted.
 
- Nej lillebror drar i min klänning! Japp en liten bråkstake har vi här hemma.
 
 
 
 

Smånissar och pepparkaksbebbar

Idag var det träff med föräldragruppen och vi försökte rada upp våra älskade barn för en bild. Det var fullt sjå med att få dessa sötnosar att sitta stilla. Det skulle krypas och ryckas mössor och känna och klämmas. Ted har exempelvis knyckt kompisens tomteluva.
 
 
 

Vilken julstämning!

Snö och minusgrader,  äntligen har vi lite vinter! Man blir direkt lite gladare när marken lyses upp av gnistrande snö... imorgon blir det plusgrader dock... men men... Helgen bjöd på julbord med trevligt sällskap. Vi var på rosersbergs slott och jag hann inte ta några bilder. Jag hade nämligen fullt upp med en prinsessa och en liten pepparkaksgubbe och att äta mat förstås:) Åhh så mycket god mat,  tänk att julmat är så gott!  Mina favoriter är jansson, julskinka och lax av olika sort. Vad tycker ni bäst om? 
 

Nu har vi sovit några nätter i rummet och trivs jättebra. Det känns mysigt och rofyllt:)
På väggen hängde jag upp ett ljusnät och fäste lite mysiga julkort med klädnypor. 
 
 
 
 

Älskade busunge

Nu går det undan här hemma. Ted kryper omkring och river i ALLT...puh... slut på friden. Han kryper till och med i sömnen på natten,  gång på gång får jag lägga ner honom då han står och bonkar huvudet i sängen.. sovandes!
 
Idag blev det en tur till öppna förskolan och bus med kompisarna i föräldragruppen. Vi har även hunnit med att besöka julmarknaden på steninge slott tidigare i veckan. 
 
Inatt blir första natten i nya sovrummet,  hoppas på mycket sömn:)
 
 
 

Snart kan vi sova sött!

I helgen har jag kämpat på och sovrummet är nästintill klart. Det har varit så roligt att hålla på och nu ser jag fram emot resten av huset. 
 
Jag lovade att berätta om snobbranden, ha ha... älskar namnet,  jo för att få en snygg brytning mellan tak och vägg kan man med hjälp av en smal tejp skapa en rand som kallas för snobbrand. Smart och enkelt. 
 
Vi målade vitt en bit ner på väggen,  tejpade och målade vitt igen ovanpå för att skapa ett skikt som skyddar mot att nästa kulör tränger sig in. Sen var det bara att kladda på med det gråa och rycka bort tejpen. Voila! Snygg rand på nolltid!  Tänk på att inte låta tejpen sitta för länge. 
 
 
 
RSS 2.0