Just nu

Lillebror sover och jag har hunnit gräva i rabatter, skottat fram super jord från komposten och förberett odlings bänk. Solen skiner och jag är lycklig! 
 
 
 

Selfie

Här har vi damen som just nu älskar att låna min telefon och ta kort på sig själv och titta på gamla bilder. 
 
 

11 månader

Lite pinsamt men jag har missat att den här lilla prinsen faktiskt passerat 11 månaders strecket. Nu närmar sig 1 års dagen med stormsteg... hallå vart tog min lilla bebis vägen? Just nu gillar han att titta i böcker och kryper gärna upp i knät med en bok. 
 
 
 

Stolt tjej

Tilde är mäkta stolt över sin nya resväska. Den packar hon full varje kväll och packar upp den dagen efter.
- jag bara provar säger hon, jag ska ju till mormor och morfar imorgon.
-Mmm på fredag säger jag och håller god min. 
Dagen efter är det samma visa,  jag ska till mormor och morfar imorgon.... snälla låt det bli fredag snarast! 
 
Observera att det är av största vikt att ha prinsessklänning när man packar!  
 
 
 

Vattenlek

Tänk att vatten är så fascinerande! Ösa, hälla och plaska om och om igen... 
 
 
 
 

Helt galet

Jag hoppas ni inte missat uppdrag granskning och reportaget om hälsans förskola. Det är helt galet att ägarna tjänat 14, 8 miljoner på dessa stackars barn. Jag var ju själv på intervju hos dem här i Märsta och träffade Narges. Kan berätta att jag direkt kände att allt inte stod rätt till och tackade nej. Det var mycket prat om hur man kunde tjäna pengar som anställd och klättra i kärriärstegen och ingen fokus på barnen och det uppdrag vi faktiskt har i förskolan. Hoppas nu att de blir av med sina förskolor.
 
Nu till något roligare,  vi ska åka upp till Lofsdalen igen! Hoppas bara lillebror håller sig frisk då, inatt spydde han ner hela sängen efter en hostattack. Det som känns tryggt är ju att vi har mediciner nu om han blir dålig. 
I helgen ska vi fira farfar Jansson och Tilde tyckte vi skulle köpa pruttkalsonger... hmm... vi får väl se... Ted är väldigt förtjust i farfar liksom Tilde var i samma ålder:) Här sitter han och spanar när farfar kör traktor och brummar med munnen. 
 
 
 
 

Färgklick

Numera är jag en riktig färgklick med mina nya rosa adidas skor. Fotriktiga är de också så jag slipper ha värk i fötterna. Idag fick de arbeta lite grann under en lättare promenad,  jag har nämligen fortfarande ont sedan sigtuna milen.
 
Är det någon mer än jag som känner att det här förbaskade väderomslaget är deprimerande och fullkomligt onödigt! Det var ju så skönt med vårvärme. Idag tog jag iallafall med mig barnen på soppkväll som öppna förskolan hade, så mysigt och trevligt. För 20:- per vuxen får man soppa och bröd, barn äter gratis. Sedan är det lek och sång fram till 19.00. Perfekt för en vardagstrött mamma!!
 
 
 
 
 

Fredagsmys hela dagen

Idag ville stora hjärtat vara hemma så vi körde fredagsmys hela dagen lång. På morgonen åkte vi en sväng till märsta och letade lekparker. Vi hittade några platser vi gillade och allt flöt på bra utan bråk. Det har nämligen blivit mycket bråk i veckan oss emellan,  hon kan verkligen trigga mig till vansinne den unga damen. Hon kan även få mig att skratta som ingen annan kan och visa så mycket kärlek och omtanke. Så det jämnar väl ut sig :-)
 
Det blev även ett besök på öppna förskolan,  men bara en kortis för vi åkte hem och åt lunch. 
Eftermiddagen och kvällen har sedan gått fort och det är så skönt med helg. 
 
 
 

Fantastiskt väder

Solen skiner och man kan inte annat än att le. Igår blev det en promenad med mamma gänget till Sigtuna och tillbaka,  sammanlagt en och en halv mil sisådär. Kan meddela att mina fötter ler inte,  måste införskaffa bra skor!  Jag äger inte ens ett par joggingskor vilket avslöjar vilket träningsfreak jag är... skärpning Madde.
 
Idag fick jag besök av en rar vän tillika kollega och hennes två barn. Minstingen är bara tre månader och jag kan säga att jag saknar inte spädbarnstiden. Amma,  vyscha, amma... puh...
När de åkte hem avnjöt jag och Ted mellanmål utomhus. Det gillar han skarpt! Vi provade smoothie och hela tetran gick åt:) 
 
 

Prosit

Här hemma fortsätter snorandet,  det var verkligen länge sedan jag var sjuk och jag känner mig så ynklig. Idag har Tilde varit på förskolan så jag och Ted har passat på att sova och tagit det lugnt. 
 
Bjuder på en bild från helgen, tänk att lilla Ted kanske går snart?  Galet! 
 

En födelsedag

I dagarna två har vi firat pappa Johan,  det började med lyxfrukost och paket. Vi sjöng och satt ner hela familjen och åt tillsammans vilket inte är så vanligt på morgonen. På kvällen åt vi middag på kitchen & table som ligger uppe på Clarion hotell Arlanda. Det är jättetrevligt däruppe och mysigt att spana på flygplanen från våning 12. Idag kom gårdsfolket och vi bjöd på västerbottenpaj & kantareller och till efterrätt kladdkaka med grädde och hallon. Nu ligger jag utslagen efter att ha mått pyton hela eftermiddagen,  nu är det min tur att vara förkyld!  Fy bubblan för att vara sjuk:(
 
Far och dotter
 

Återbesök

Lilla Ted, nu har han varit dålig igen. Jag önskar så med hela mitt hjärta att han ska få vara frisk och glad. Inatt var han jätte ledsen och hostade och hostade tillslut kom en kaskadspya med slem över hela mig och sängen. Han var sedan orolig hela natten och det blev inte mycket sömn. 
 
Idag har vi iallafall varit på återbesök på Astrid Lindgren. Eftersom natten varit katastrofal och vi hade tid på morgonen var Ted astrött och väldigt  rosslig. Vilket var bra för då fick ju läkaren se hur han faktiskt mår!
Vi fick en till medicin utskriven, ett pulver som han ska få varje kväll som är ytterligare inflammationshämmande och ska verka tillsammans med flutiden som han inhalerar. Vi ska även förlänga hans förkylningskur 4-6 veckor tills den värsta influensa säsongen är över. 
 
Ett stort plus är iallafall att han gått upp i vikt och väger nu 9 pannor, heja Ted! 
 
 

Ännu en utedag

Sitter nu i soffan utslagen efter en heldag utomhus. Vi har röjt bort en stor del av en syrènhäck på tomten, den var stor och mäktigt men behövde föryngras. Johan såg sedan sin chans att leka med grävmaskinen och grävde bort alla gamla rötter. Jag klagade inte för det hade inte gått att göra det för hand. 
 
Tilde tog fram sin traktor och åkte omkring och hämtade pinnar och assisterade oss under dagen. Idag lärde hon sig backa och var mäkta stolt! 
 
Teddan vaknade med feber och har varit super gnällig. Som tur var sov han gott när vi var ute!
 
 

Lördag

 
Även fast solen lös med sin frånvaro så hade vi en härlig förmiddag ute. Ted knatade på med gåvagnen och jag fick en riktig flashback från när Tilde var liten. Med skorna på sig vågade han skäppa taget och höll balansen en liten stund. 
 
 
 
 
RSS 2.0