Åka traktor

Stolt som en tupp var hon, storasyster, när hon fick åka med farfar i traktorn. Just nu är det plöjning som gäller och det går undan.  Håll tummarna nu för att allt håller säsongen ut.
 

Ensam i stora sängen

Jag ligger just nu ensam i vår stora säng,  känns skönt men samtidigt ensamt. Tilde och pappa Johan däckade i Tildes säng och jag hade inte hjärta att väcka Johan då han sov så gott. Lillebror somnade i min famn efter en lång kamp om att han skulle somna i sin säng,  utan att bli vaggad i famnen... han somnade iallafall ovaggad... ett steg framåt!  Jag har nämligen skämt bort honom med att gå omkring och vagga till sömns men nu börjar det bli tungt och han håller på och bråkar så nu ska det bli ändring på nattningsrutiner! Tilde lärde jag mycket tidigare att komma till ro själv men jag har inte riktigt haft tid eller ork att göra det med lilla prinsen:) 
 
Idag har mormor och morfar varit här,  även moster och Milton skulle komma men de blev sjuka:( Tilde blev väldigt besviken,  hon hade sett fram emot att busa med Milton... men det gick snabbt över när mormor och morfar fanns tillhands och leka med. 
 
 

En glad liten kille

....oftast... i alla fall så länge man får uppmärksamhet, nej för att sitta i sin babysitter och spana det duger inte längre. Ligga på golvet är väl lite sisådär, helst vänder han runt på en gång och blir sedan frustrerad. Nej det är underhållning för hela slanten som gäller nuförtiden. Räddningen är att glida omkring en stund i fyrhjulingen, men det handlar oftast om minuter om inte syrran är hemma och busar förstås.
 
Det är en liten kille som har lätt till skratt och älskar just nu att göra pruttljud med munnen så saliven sprutar!
 
Nätterna har varit oroliga, mycket tack vare den där nedrans förkylningen som vägrar släppa. Inatt var vi uppe mellan 3 och 4 för han var väldigt rosslig, men efter lite mat, bajs och kärlek somnade vi om... för att vakna med tuppen klockan 6.... Zzzzzzz....
 
Vi har börjat lite smått med smakisar och han mumsar i sig det mesta och är väldigt nyfiken, dock handlar det fortfarande bara om någon tesked. Ersättning blir det också, ungefär två flaskor om dagen som komplement till amningen. Jag märker att han behöver det för han är väldigt hungrig, rätt skönt att få lite vila från amning också för han har alltid velat äta ofta, ända sedan han föddes och jag har väl inte riktigt haft krafterna att ge honom det han behövde.
 
 
 

En skit-bra dag

Efter lämning av en arg storasyster packade vi bilen och åkte till märsta för att träffa föräldragruppen. På agendan stod en promenad och lunch på brödboden och sedan fika och babymassage hemma hos en av mammorna. 
 
Dagen började med att jag trampade i kattskit.. bläää... sedan bajsade lillebror ända upp på ryggen och jag fick tvätta och byta om i bilen. Efter det flöt det på bra och vi hade jättetrevligt! Klockan 3 var det dags att hämta storasyster och lika arg var hon nu också! 
 
 
 
 

Ted 5 månader

Idag blir vår lilla prins 5 månader och det firades med finbesök från Tor& Madeleine som kom med
paket dagen till ära.
 
En tandborste och två rara ärtpåsar innehöll paketet, Ted provar att borsta på en gång:)
Jag och Tilde fick också paket, vilken lycka!
 
 
 
 
 

Snorunge

Snor, snor och lite mer snor, stackars lilla näsan.  Idag hade han lite feber också men kämpade på ändå!  Hoppas det ger med sig snart,  den här dumma förkylningen.  
 
 
 

Pelargoner

Fina svärmor lämnade två vackra pelargoner till oss i huset. De står i köket båda två och lapar sol om dagarna. Idag upptäckte jag att det kommit nya knoppar så härligt med en liten förlängd sommarkänsla:)
 
 

Torsdag

Natten var bläää rent ut sagt med två barn som vaknade om vartannat. Konstigt nog var jag inte så trött när jag gick upp vid halv 6 och bestämde mig för att åka till öppna förskolan en stund efter lämning av Tilde. Det var mysigt och jag unnade mig lite gofika!  På eftermiddagen var vi ute och lekte men lilla fröken bestämd kom på att hon skulle vara med farmor efter en stund. Inte helt fel för lillebror somnade och jag hann laga mat i lugn och ro,  så skönt!
 
 

Både upp och ner

Mammalivet har verkligen sina kontraster. Inatt var jag så less på att vara vaken med lilla snoris och morrade när han vaknade skitlycklig kl. 05.00. Senare på dagen konstaterade jag att det var rätt skönt att sitta ute i solen och mysa med en kopp te och kanelbulle. Det går upp och det går ner... nu laddar jag för ensam kväll med barnen då Johan jobbar till 21. Kram på er
 
 
 

Köksbord

Vårt gamla furubord som vi haft sedan urminnes tider fick nu ge vika. Vi är så nöjda med vårt nya bord som matchar köket lite bättre. Nu vågar man till och med bjuda hem folk på middag! 
 
 

Tandläkaren

Tilde var på 3års kontroll hos tandläkaren idag.  Hon skötte sig exemplariskt och mamma var stolt som en tupp när vi gick därifrån. Det var dock en trött tjej efteråt. 
 
 

Pysselrummet

Idag har det varit full aktivitet i pysselrummet. Tilde har klipper för fullt med sina nya saxar hon fått av farmor och hon börjar bli en riktig hejare på det. Medan lillebror sov hann vi också med att måla en tygpåse som Tilde ska ha på förskolan. Det var så mysigt att få ha lite tjejtid:)
 
 

Hösten kommer smygande

Det känns som hösten smyger sig fram i år,  vädret har verkligen varit fantastiskt och det har varit skönt att få behålla värmen. Men dag för dag blir det långsamt mer höstlikt, de stora björkarna har börjat släppa sina löv och blommorna sakta vissna ner. Ett av det säkraste tecknen har dock redan visat sig och de är snoriga ungar! 
 
Tildes solros är dock fortfarande gul och fin.
 

 
 
 

Nya dörren

Nu är den på plats!
 
 

Kärlek

 

Bort med det gamla

Imorgon är det dags att montera den nya dörren. Jag väntar med spänning....
 
 

Sköna söndag

Sover oftast bra i vår stoooora underbara säng. Den är 210x210 och rymmer hela familjen utan trängsel. Just nu står den på en provisorisk plats i lilllebrors rum då vi ska renovera vårt blivande sovrum.
 
Trots en sömnlös natt och tidig morgon så blev dagen riktigt bra. Allt flöt på med barnen, Tilde rymde till farmor och Johan tog Teddan.  Helt plötsligt hann jag göra massa saker och fylldes med energi. Så nu är alla mina måla projekt påbörjade och endel redan klara. Mest nöjd är jag över ett gammalt kryddställ med glasburkar som ska stå i fönstret i "pysselrummet". 
 
Nu på kvällen hade Ted svårt att komma till ro,  hans förkylning har inte gett med sig utan snarare brytit ut på riktigt. Det bara rinner och rinner i den lilla näsan:( Tilde är också snorig men kämpar på ändå!  Jag vågar nästan inte skriva det här men det går jättebra att natta henne i eget rum nu. Äntligen har vi fått till rutiner som fungerar och hon sover nästan hela natten själv. 
 
Nu är det läggdags och det ska bli skönt att blunda en stund.  Kram på er och hoppas ni haft en härlig helg! 
 
 

Sista sommardagarna

...eller höstdagar som känns som sommar!  Vi passar iallafall på att njuta in i det sista och avnjöt idag en grillning i goda vänners lag,  förmodligen den sista för säsongen.  
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Inga kläder på om storasyster får bestämma
 
 
 
 
 
RSS 2.0