Glada bebben

 

babymassage

Tillsammans med föräldragruppen och bvc har vi babymassage en gång i veckan. Det är verkligen super mysigt och Ted har nu efter ett par gånger verkligen börja slappna av och njuta. Tricket är att man måste ge det en chans och prova ett par ggr för det tar oftast lite tid för barnet att vänja sig. Jag saknar att jag inte gjorde det här med Tilde också,  då provade jag bara själv hemma och gav upp fort när hon inte verkade gilla det. 
 
 
Laddar för massage

älskade syster

 
 
 

värme... nej tack!

Trodde aldrig att jag skulle säga det här men den här värmen och en bebis är inte optimalt. Vi håller oss inne i det svala sovrummet och vågar oss ut först framåt kvällen. Igår var dock Tilde hemma och då var vi tvungna att ta oss ut. Hon älskar att vara ute och jag förstår hennes frustration över att behöva vara inne för lillebrors skull.  Hon har förövrigt vänt på dygnet och det är hopplöst att få henne i säng före 9, hon liksom vaknar till liv efter 7 på kvällen och bara leker och leker.  Hur går det för er och rutiner nu på sommaren? 
 
I skuggan av träden är det iallafall rätt ok! 
 
Kramar

Ted 2 månader

Tänk nu blir vår lilla Ted 2 månader imorgon. Vid senaste invägningen pekade vågen på 4990 så han borde ha klarat 5 kilos gränsen nu.
 
Milstolpar hittills är första leendet,  helt fantastiskt! Han har hittat sina händer och snuttar förnöjt på dem när han ligger på skötbordet eller blir masserad. Han tycker nu om att bada och vara nakenfis,  vilket förut skapade skrik och panik.  Vi har invigt egna sängen och det fungerar bra, men han ligger gärna tätt intill mig eller i famnen. 
Ted är född i oxens tecken och det märks,  det är en trygg och stadig kille. Men han är fruktansvärt envis!
 
 

Glad midsommar

 
Midsommar firades i Vidbo med goda vänner. Allt flöt på bra med nöjda barn och föräldrar:)
Nu är vi ju ett gäng med många små härliga ungar som förgyller tillvaron. Men tänk att midsommar nu är över... tiden går helt galet fort! 
I

Musse pigg

Present från moster med familj:)

Vilodag

Idag har vi bara tagit det lugnt och jag har passat på att vila med Ted. Skrapade ihop nästan 4 timmar och det var välbehövligt! Jag har nämligen haft ont i halsen länge nu och levt på alvedon men det känns lite bättre nu.  Det är tufft att vara småbarns förälder när man själv är sjuk och bara önskar ligga i soffan och kolla på film under en filt.... 

Lek och bus

 
Tilde gick lös på lek och bus i väsby, pappa tyckte nog också det var lite kul...

Första daten

Hilda ...hjärta... Ted

Fredag

Tur att öppna förskolan var öppen idag för vädret var verkligen tråkigt. Vi hade en mysig stund och Tilde hittade en kompis att leka med. Dock blev det KAOS när vi kom hem och fröken trotsig bestämde sig för att skrika och härja, tillslut hade jag två övertrötta barn som skrek ikapp. Men vi däckade alla tre i sängen och sov två timmar. .. så skönt!  
 
 
 
 

Öppna förskolan

Idag var det premiär för öppna förskolan, för Ted förstås, jag och Tilde har ju hängt där endel förra föräldraledigheten. Än så länge har han inte så mycket utbyte av det utan det är mer jag som har möjlighet att träffa vuxna människor:)
Det var jättetrevligt, speciellt eftersom vi hade bestämt träff med föräldragruppen från bvc. Roligt och skönt att få träffa folk som är i samma situation som en själv!  Dessutom hade de sommaravslutning och bjöd på gräddtårta... yummy...
Imorgon blir det nog öppis igen eftersom Tildes förskola är stängd, får se hur det går med båda barnen. Igår när jag var själv visade Tilde sitt bästa 2 års humör och satte sig på tvären heeeela eftermiddagen och kvällen...puh.. var helt slutkörd när båda äntligen somnat. Men men nu är det snart helg, jippie!
 
Min gangster

BVC

 
Idag var det dags för lillebrors läkarkontroll på bvc och han blev med beröm godkänd. 4700g och 55 cm, följer sin kurva bra! Teddan var dagen till ära på ett strålande humör och charmade alla med sitt leende. Nu är han helt slutkörd och sover sött på sitt favorit ställe... i famnen:)
 
 

Syskonkärlek

Det var en mycket stolt storasyster som tog lillebror i famnen, han var så lugn och bekväm att han till och med somnade efter en stund. Kan tillägga att jag hade försökt med det samma i ungefär en timme!

Söndag

Söndag igen och ännu en vecka har passerat i rasande fart. Det har varit föräldragrupp med babymassage, sommarfest på förskolan, middag hos goda vänner och besök av mormor och morfar. Denna vecka blir lite lugnare,  hittills bara läkartid för Ted på tisdag,  föräldragrupp onsdag och öppna förskolan på torsdag! 
 
Lillebror glad och nöjd trots tempot, han är dock förkyld och har lite kämpigt på nätterna. 

vackra fåglar

Visst är de fina?  Och de fiffiga är att de drivs på solceller! 

Lillebror

Avslutning

Min stora tjej har haft sommaravslutning på förskolan:)
 
 
av

En riktig fixar dag

Visst är det skönt med sådana dagar när man får saker gjort? Jag har haft en checklista länge och idag fick jag flera saker gjorda,  mest telefon samtal men det är inte alltid enkelt med en bebis hängande på armen! 
Nu är iallafall dop bokat, det blev den 24 augusti med den fantastiska Annica som döpte Tilde. Det har även blivit några flyttkartonger packade med lillebror som hejade på från babysittern... eller snarare gnällde på... men en liten stund höll han ut:)
 

En underbar dag

Det har varit en riktig toppen dag med dop för lille Pontus.  Barnen har skött sig exemplariskt och jag har haft tid att umgås med goda vänner och ätit gott i godan ro:) Tilde lekte för fullt tillsammans med alla barnen, hon är en väldigt social tjej som reder sig själv och det är så roligt att se. Teddan låg i vagnen och mös, sov och åt om vartannat och det var ingen som trodde på mig när jag sa att det var lite gnälligt nuförtiden. 
 
Jag känner mig lycklig idag, känner mig som Madde och inte bara som en sliten morsa... som jag gjort den senaste tiden... det började redan innan Ted föddes och såhär i efterhand hade jag nog behövt lite vila innan han kommit. Men men nu är det som det är och snart börjar semestrar, det ska bli skönt...
 
 
 
RSS 2.0