Tjuvstartat

Redan tidigare i veckan åkte stjärnorna upp för helgen ska vigas åt tapetsering och målning. Snobb rand  vet ni vad det är?  Inte?  Håll ut så ska jag visa er sen.
 
 

Rosa himmel rosa hår

Igår skimrande himmelen vackert rosa röd så gjorde även vår lilla Tilde som är nyklippt med rosa spray. Hon älskar det! Jag med, hon är så söt i sin nya frisyr. Lite lotta på bråkmakargatan, och det passar den här damen.
 
Idag har jag hunnit med öppna förskolan med lillebror. Jättekul med massor av bekanta mammor och bebisar. På eftermiddagen åkte hela familjen och badade. Det var succé men det var 2 trötta barn efteråt,  lillebror däckade i min famn kl.19 och Tilde somnade ovaggat strax efter.  Sååå Skööönt!  
 
 
 

Sovrummet

Vårt sovrum just nu. Det ska bli så spännande att se det färdiga resultatet och att få göra det själv... nästan...
 
 

 

Snart dags att...

Tapetsera och måla sovrummet,  så roligt!  Ci har fått hjälp med spackling och imorgon kommer bästa Peter och målar taket också.  Sedan är det dags för mig att gå lös... mohaha... ska bli jättekul och skönt att få ytterligare ett rum i ordning. Inte för att det går någon nöd på oss men en liten stress känner man över att få saker klart. 
 
Just nu sover jag och Ted i gästrummet, just för att han stökar så mycket.  Natten till söndag var katastrof men bättre natten till idag. Han vaknade och åt vid 00.30 och 4, välling båda gångerna och slukade flaskan. Ska bli spännande på bvc imorgon och kolla kurvan.
 
Annars har både gårdagen och idag varit bra. Igår fick Tilde åka traktor med pappa och var så stolt,  hon har varit väldigt lättsam och det är skönt. Vi hann med att äta middag på Arlanda också,  mysigt och utan skrik även fast Ted inte sovit och jag glömde flaskan.  Han fick äta en burk kalops till middag och var helnöjd. 
 
Hoppas er helg var bra,  tänk att snart är det advent,  någon som börjat pynta ännu? 
 
 
 

Ted 7 månader

Lilla toker, idag blir han 7 månader. Det växer mer och mer fram en personlighet, han är oftast sprudlande glad med tungan ständigt ute på vift men börjar även visa humör när saker inte går som han vill, när man tar något eller gud förbjude försöker få honom att sova. Han älskar att hitta på upptåg i sin gåstol, dra ut lådor, dra ner saker han kommer åt, knyta upp stolsdynorna.
 
2 små risgryn har tittat fram, inte smärtfritt, han har varit så sjuk den här månaden och förkylningarna har avlöst varandra. Introduceringen av mat har gått bra och han äter i regel en hel portion lunch numera, det mesta går i vilket är skönt. Amningen har vi precis avslutat i och med att vi försöker få honom att sova utan att äta på natten, det var nämligen bara på natten jag ammade. Men ersättning gillar han och det blir ett par flaskor om dagen fortfarande, ibland med 50/50 välling.
 
Han kryper inte riktigt ännu men det är på g, han kommer upp på alla 4 och står och gungar. Han kan ta sig fram ålande men blir väldigt frustrerad, har inte riktigt den smidigaste tekniken ännu och ibland tar han sig bara bakåt, Sitter gör han men man får vaka lite då det kan bli platt fall, i soffan är han dock duktig på att ta sig från sitta till krypställning. Man märker att han övar och övar och klättar på oss så man blir galen, inte still en sekund! och i sängen och på skötbordet kastar han sig runt på en gång.
 
Här om dagen började han med nya ljud också, just nu är det papapapapapapapa.... hmm.... mamamama borde det väl vara?
 
 

Välbehövlig Madde-tid

Pappa Johan tog barnen och jag drog till köpcentrum stinsen. Jag började med att köpa en latte och drog sedan till närmaste frisör för att kolla om de kunde råda upp skatboet. Jag fick tid direkt och de kunde även färga! Succé! Så underbart fantastiskt och jag njöt av varje sekund. Sen blev det lunch och lite shopping för presentpengar. Det blev ett par bruna skinnstövlar och basickläder från hm. Jag handlade även lucia kläder till Tilde och en bamse advents kalender. 
 
 
 
 

Arg som ett bi

Kl. 23.30 - vaknar och protesterar vilt när han inte får komma upp. Blir ännu argare över vatten i flaskan. Spottar ut nappen gång på gång och skriker och fräser. Han är verkligen förbannad!  Efter en timme ger han upp och börjar leka i sängen. Jag måste sänka ner sängen för nu börjar han dra sig upp. När han ledsnat blir det skrik igen men jag håller ut. 01.30 sommar prinsen och vaknar 03.30 då han får en flaska och somnar om till 07.15. Inatt är det pappas tur att vaka!
 
 

Wish me luck...

Inatt ska jag ta fighten med lillebror som vaknar i tid och otid för att äta. Han är inte ens hungrig utan det känns som dåliga vanor som fastnat efter många nätter som sjuk. Nu har jag laddat med vatten och lite jäklar anamma. Planen är att han ska hålla ut till kl.1.30 åtminstone,  nu somnade han 20.30 vilket var senare än vanligt men det var lite stökig nattning. 
 
Håll nu tummarna för mig,  jag räknar med en första dålig natt men sedan brukar det bli bättre.
 
Lilla fröken Tilde har inte sovit på förskolan i veckan vilket resulterat i tidiga kvällar. Redan 19.30 har hon sovit sött efter en bok. Idag fick hon dock sova en stund eftersom hon blev väckt tidigt i morse och vips var hon som en lärka på kvällen och somnade 21.00.
 
Trevlig helg ♥

Som ett skatbo

Blää för mig,  känner mig ful och sunkig när jag går omkring i nerspydda, nerkladdade och snoriga kläder. Men sömnlösa nätter och trotsiga och sjuka barn gör att jag inte orkar bry mig. Det är absolut inte barnens fel, det är ingens fel. Håret ser ut som ett skatbo också,  så nu fick jag det sagt! 
 
Såg att rosenbusken nästan tappat alla sina blad efter nattens kyla. Känner mig lite så, att jag nästan tappat alla mina blad också. Bara några tappra kvar som håller ut...
 
Tack och lov för nära och kära just nu,  för farmor som kommer till undsättning i kvällskaoset. För kära vänner som får mig att skratta. Tack. 
 
Ps. Kaffe har jag börjat dricka igen. Latte förstås men ett måste för att orka dagen. Ds.
 
 
 
 

Firandet fortsätter

I helgen bar det av till Värmdö för att fira mig och Tilde tillsammans med kära syster med familj och mormor och morfar. Det blev en trevlig dag och kväll,  dock full fart med alla barn. Vi fick äta lite i omgångar,  men det är livet med små barn!  Jag hann iallafall springa lite i outlet butikerna i Gustavsbergs hamn, jättetrevligt och mysigt,  eftersom båda barnen sov samtidigt... hör och häpna:) Det blev ett doftljus och burkar med muminmotiv.
 
På kvällen fick jag ett smyckesträd och mumsigt the från syster. Från mamma och pappa blev det present pengar och skålar. Nu blir det snart ut och shoppa eftersom jag även fick presentkort förra helgen. Ska försöka handla till mig och inte till barnen:)
 
Tilde fick en riddarutstyrsel och polisbil 
 
 
 

Barnkalas

Fram och tillbaka velade vi, barnkalas eller inte, jag tycker att hon var för liten men så började hon själv att prata om det efter att ha varit hos kompisar på kalas. Tillslut kom vi fram till att det var lagom att bjuda hem några barn som hon leker med i två omgångar. Så på lördagen kom Amadeus och på söndagen Otto och Hampus, japp min tjej gillar att leka med grabbar:) Allting gick bra, dom lekte bäst på söndagen för då kunde vi vara ute i det fina vädret. Det är verkligen full aktivitet hela tiden och jag är så glad att vi begränsade antalet barn. Det man kanske inte tänker på är att i den här åldern följer ju föräldrar och syskon med också, så ni kan tänka er hur härligt det hade varit om vi hade bjudit alla 10 i Tildes åldersgrupp!
 
Tilde, Hampus och Otto är kamrater sedan bebistiden då vi mammor tillhörde samma föräldragrupp.
Tildes 1 års kalas
 
 
 
 

Lilla vännen

Klockan är 05:39 och jag har redan varit uppe en stund med Ted. Natten har varit bedrövlig,  ni vet en sådan natt då man kan checka av att man kollat på klockan alla nattens timmar. När den har passerat 1, 2, 3 då är det inte roligt längre,  framförallt inte när det är dags att gå upp vid 04:45!
 
Stackars mig och stackars Ted, snoret rinner konstant och det bara sprutar när han nyser. Han sover bara korta stunder och vaknar och är ledsen,  dessutom har magen fått sig en släng och han har bajsat några gånger inatt. 
 
Åh jag vill ha slut på sjukstugan... och sova en hel natt... snälla snälla...
 
 

Sjuklingar

Igår kväll fick Tilde feber, hon var helt slut efter helgens kalasande. Lillebror vaknade inatt och var heltäppt. Inte mycket sömn med andra ord. Men det var bara att ta sig i kragen och göra det bästa av dagen. Som tur var så har Tilde varit pigg men stackars lillebror bara snorar och nyser. Han är verkligen tokförkyld! Men glad som vanligt ♥
 
 
 
 

Prinsessa

Finaste Amadeus,  Tildes bästa killkompis,  kom idag med världens finaste klänning, krona och skor till Tilde i 3 års present. Han hade själv valt ut allt och var noga med att det skulle vara skor till klänningen. Vilken kille va? 
 
Tilde kom snabbt in i prinsessrollen och hävdade att prinsessor minsann åt glass till middag... 
 
 

Födelsedagsfirande

I dagarna 3 blev hon firad, vår stora tjej, och det passar väl när man fyller just 3 år?
Jag fyller 31 imorgon... betyder det att jag blir firad i 31 dagar?
Mycket smaskigt blev det i alla fall och många fina presenter.

 
 
 
 

Arg

Jag är så arg på mig själv att jag inte tog lilla Ted till doktorn tidigare. Jag trodde verkligen det var tänderna som spökade och att det bara var att hålla ut men han måste ha haft jätteont stackarn. Idag åkte vi iallafall till vårdcentralen och fick träffa en bra doktor. Det visade sig att skiten satt sig både på luftrör, bihålor och öron varav det trycker på när han lägger sig. Inte konstigt att han skrikit nätterna igenom.  
 
Nu har vi fått medicin och ska på återbesök på torsdag. Är han inte bättre då så blir det Astrid Lindgren,  men han har varit feber fri hela dagen så det är skönt. Nu håller vi tummarna för att det vänder! 
 
 
 
 
 
 

Bio premiär

Vi trotsade sömnlösa nätter och tog tåget in till Stockholm. Lillebror fick stanna hemma med farmor för det här var en present till nyblivna 3 åringen.  Först mötte vi upp faster Elin och lunchade på kulturhuset sedan blev det bio. Vi såg hokus pokus Alfons Åberg och mumsade popcorn och godis. Det har verkligen varit en toppen dag och det var så roligt att kunna ge Tilde lite egentid:) Det var en trött tjej som däckade i vagnen på väg hem! 
 
 
 
 
 
 

Feber och elände

Nu har tand nummer två spruckit fram och det har varit två helvetes nätter. Hög feber som kommer smygandes framåt kvällen och han kommer inte till ro och vrider och vänder sig hela natten. Det enda som lugnar är amning eller sova på bröstet eller i famnen. Tycker så synd om min lilla prins och hoppas detta går över snart! 
 
Han är dock pigg och glad på dagarna. Nya favoriten är broccoli som jag kokat mjuk och han kan äta själv. 
 
RSS 2.0