Ta hand om er

Det har varit många uppvaknanden för mig den senaste tiden. Fina människor som drabbas av hemska saker. Det är orättvist! Det får mig verkligen att tänka efter och uppskatta varje dag min familj får vara frisk. Ta hand om er nu och ge era käraste en extra kram. Själv ska jag få träffa min mor,  far och syster i helgen och rå om varandra lite. Det ska bli så mysigt,  även om jag kommer sakna min familj som får vara hemma. 
 
Kram på er ♥
 
 

Förkylningsastma

Lilla plutten, äntligen har vi fått svar på varför han varit så dålig. Läkarbesöket på Astrid Lindgren gick bra, sån skillnad att få träffa en riktig barnläkare. Det tog inte lång stund för honom att lista ut att det var förkylningsastma som Ted hade. Det innebär att när han blir förkyld får han astmaliknande symptom med trångt i luftvägarna och svårt att andas. Luftrören blir inflammerade och även när förkylningssymptomen lägger sig har han fortfarande kvar inflammationen och drar lätt på sig nya infektioner.
 
Nu har vi fått hem en inhalator med en luftrörsvidgande och en inflammationshämmande medicin, när han blir förkyld (vilket han blev igår) får vi påbörja en kur som innebär medicinering 4 ggr om dagen i 3 dagar, därefter morgon och kväll i 7 dagar. Jag tycker redan det är stor skillnad, visst hostar han lite fortfarande men han behöver inte kippa efter andan eller ligga och rossla och framförallt han sover på natten utan att vara tröstlös i timmar.
 
Nu håller vi tummarna för att allt blir bra,
 
och förresten han hade ökat i vikt 8670g väger han nu och 72 cm lång..... tummen upp för det:)
 
 
 
 
 

Vinterkalas

Kompisen Otto ställde till med ett riktigt vinterkalas med pulkaåkning, korv och varm choklad ute i det härliga vädret. Perfekt att ha ett treårskalas utomhus kan jag lova! 
 
 
Nya bästisen Isabell
Födelsedagsbarnet
Tomtebloss!

Leos lekland

Pappa Johan skulle åka runt på massa tråkiga ärenden i Uppsala så vi passade på att leka lite på leos lekland. Det fanns mycket att göra men man blir helt slut av alla barn som far omkring. Tilde och Ted var iallafall helnöjda:)
 
 

Ted 9 månader

 
Fina lilla Ted, igår blev han 9 månader. Bara 3 kvar till ettårsdagen! Det känns fantastiskt och läskigt att han börjar bli så stor, ingen liten bebis längre. Den senaste tiden har han lärt sig många nya färdigheter och här följer några av dem:
 
  • Kryper fort som attan och klättrar på allt, trappan är ingen konst!
  • Står stadigt med stöd och promenerar gärna med gåvagn eller allt som går att skjuta framför sig.
  • Äter gärna själv, allt som vi äter vill han ha och får smaka på det mesta. Älskar smörgåsar och korv.
  • Protesterar vilt när han inte får krypa dit han vill eller när vi tar ifrån honom farliga saker.
  • Tycker det är jättekul att sitta och skaka på huvudet.

Vid senaste kontrollen (innan han blev sjuk) vägde han 8195g och var 71cm lång och jag håller tummarna för att han har gått upp i vikt tills på måndag. Risken är tyvärr att det är ingen eller liten förändring:( men han är pigg och glad och det är det viktigaste!

 

 

En rolig låda

Hej gott folk!

Här hemma har en gammal flyttlåda underhållit barnen i dagar, tänk att de egna påhittade leksakerna är
roligast. Veckan har varit ganska lugn då Ted har sovit jättedåligt på nätterna, han har varit dålig i magen och har tre tänder på väg ut i överkäken. Han sov dock som en prins inatt vilket var välbehövligt!
 
Idag valde Tilde att vara hemma och det blev då en tur till öppna förskolan. Vi lekte och pysslade för
fullt och när det blev lunch mötte vi upp pappa och åt på O 'Learys. I helgen blir det kalas för Tilde igen och kanske även bio, vi har lovat att gå på Bamse och tjuvstaden. Ha en toppen helg allihopa!
 
 
 

Kalaspinglan

Helgen bjöd på mys med mormor och morfar då pappa Johan var ute på egna äventyr. Så skönt att få lite hjälp med barnen och slippa sova själv i stora huset. 
 
På söndagen var jag och Tilde iväg på 3- årskalas. Det var ett riktigt tjej kalas med pippi långstrump tema och Tilde trivdes som fisken i vattnet. De två helgerna som kommer är hon bjuden på ytterligare två kalas, en riktig kalas pingla den där tjejen:)
 
Jag har även hunnit börja med lillebrors fondvägg, nu är jag bra sugen på att bli färdig.... önskar att jag hade orkat hålla på mer på kvällarna när barnen sover men jag är så trött. 
 

Stolt som en tupp

Idag på affären höll Ted låda i kundvagnen. Han skrattade och stojade så mycket att folk kom fram och undrade om han alltid var så glad. Stolt som en tupp nickade jag och inombords var jag så lycklig över att han äntligen är sitt vanliga jag igen:)
 
 
 

En vanlig måndag

Idag har det varit en alldeles vanlig måndag och det har varit hur skönt som helst. Inga sjukhus besök, ingen vaknatt och en pigg och sprallig llillebror.  Storasyster var också glad och åkte mer än gärna till förskolan idag. När vi kom hem efter lämning tog vi oss en härlig tupplur och väcktes av pappa Johan lagom till lunch. 
 
Det var dock en måndagstrött tjej vi sedan hämtade som inte var särskilt samarbetsvillig om jag säger så... men men bara att bita ihop! 
 
Lilla hjärtat skrattar igen ♥♥♥
 

Hej snö!

Hej snö, du gör mig lycklig!

Hoppas hoppas att den ligger kvar ett tag,  jag har tyvärr inte kunnat vara ute så mycket eftersom Teddan varit hängig.
Igår var vi iallafall ute en stund och Tilde provade skidorna hon fått från farmor och farfar i julklapp. Det gick bra men hon var trött och tjurig efter att ha sovit borta. Hon sov hos farmor och farfar när vi åkte till akuten. 
 
Idag har jag hunnit tapetsera på förmiddagen och sitter nu med en sovande Ted i famnen. Stackarn bara hostade och vaknade hela tiden så jag fick ta upp honom. Han hostar mycket på natten också men sömnen har varit ganska okej ändå. Vi har ett bra förråd med hostmedicin:)
 
 
 
Det är inte bara snön som gör mig lycklig just nu. En av mina orkidéer har blommat om och det gör mig barnsligt lycklig:)
 
 

Uppdatering från sjukstugan!

Hej på er! 
 
Ligger just nu i sängen och försöker hitta lugnet för att sova. De senaste timmarna... dygnen... jag vet inte så noga längre har gått åt till Ted och att få vardagen att fungera för Tilde. Tack gode gud för förskolan,  jag hade ärligt talat gått under annars.  
 
Febern för Ted gav med sig under torsdagen,  men han har varit så ledsen hela tiden. Leker korta stunder men då måste jag vara nära. Han vill inte äta och verkar må piss av penicillinet. Idag fick vi åka till löwet igen eftersom han fick nässelutslag över hela kroppen. Men vi skulle fortsätta kuren ändå för de trodde han haft 3 dagars feber vilket ger prickar. 
 
Utöver allt elände har jag iallafall haft en trevlig dag med Tilde. Hon skulle promt vara hemma från förskolan och när lillebror sov bort hela förmiddagen passade vi på att pyssla och göra gipsavtryck. Hon hade nog saknat sin mamma stackaren:( Vi vilade även tillsammans i soffan och hon somnade gott! 
 
 

Liten sjukling

Jag trodde att vår lilla älskling var på bättrings vägen men ack så fel jag hade. I en tvärvändning sköt febern i topp och han blev super dålig. Det är inte roligt när termometern börjar på 38 och slutar på 41 grader! Nätterna igenom satt jag och vakade med en skållhet, flämtande liten kille. Han orkade inte ens gråta men jag märkte att han hade ont. På vårdcentralen hävdade dom att inget var fel, hem och ge alvedon. Men det hjälpte inte och när han bara blev mer och mer frånvarande ringde jag vårdguiden och fick prata med en barnläkare som skrek rakt ut!  Vi skulle in på en gång! 
 
Vi fick en tid på löwet närakut inom en timme och där fick vi äntligen hjälp. Först och främst fick vi i honom ipren för att sänka tempen. Sedan blev det att inhalera adrenalin för att öppna upp luftvägarna. Doktorn konstaterade även att han hade öroninflammation så det blev en penicillin kur också. 
 
Eftersom han varit sjuk så ofta och blir så rosslig varje gång har vi även fått en remiss till Astrid Lindgren för uppföljning. De ville även följa upp att han dippar i vikt och längd. Jag har inte hunnit skriva det men hos bvc för några dagar sedan hade han ytterligare avvikit neråt på sin tillväxt kurva.
 
Lilla lillebror,  hoppas du snart får vara frisk så vi kan busa tillsammans! Men glad är du trots allt din lilla fis♥
 
Pigg efter att ha inhalerat adrenalin.
 

Hemlängtan

Vi är hemma, glömde visst skriva det:) Fjällen var fantastiskt på alla sätt och vis. Speciellt snön och vara tillsammans hela familjen utan måsten. Men att vara borta hemifrån med två små barn är också krävande. Ted var antingen ledsen och klängde på mig eller behövde ständig passning då han klättrade och fingrade på allt! Tilde hade hemlängtan och grät varje kväll efter farmor och farfar och mormor och morfar. Ibland tittade jag och Johan på varandra och undrade vad vi gjorde där. Men det positiva övervägde och nästa gång tar vi med oss support,  farmor får nog plats i bilen; )
 
Väl hemma var båda barnen överlyckliga, Ted tjöt av glädje i sin gåstol och Tilde ville promt bli avsläppt hos farmor och farfar och givetvis blev hon kvar där över natten. Det är så underbart att se hur mycket hon älskar att vara med dem, och det är guld värt med lite avlastning då en treårings humör tär på en emellanåt.
 
Måste bara dela med mig av vår kväll ute på den lokala puben/restaurangen i Lofsdalen. Tilde höll låda uppe på scenen med ett troget fan vid sin sida. Vi fick tillslut bära bort henne skrikandes, hon älskar verkligen att uppträda! 
 
Lillebror var i vanlig ordning överallt!
 

Lite juliga bilder

Hela gänget samlat
Lillebror hängde vid tvättmaskinen
Tomten kommer!!!!!
 
 
RSS 2.0